Darmowa dostawa

Darmowa dostawa (Przesyłka kurierska) już od 200,00 zł.

Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Soupe au pistou

Szybkie danie, na piątkowy obiad

 

Składniki:

  • 120g fasolki szaragowej, pokrojonej na krótkie kawałki
  • 3 średnie ziemniaki, pokrojone w kostkę
  • 3 średnie marchewki, pokrojone
  • 3 cukinie pokrojone w talarki
  • 3 pomidory drobno pokrojone
  • 1 średnia cebula drobno pokrojona
  • 2 litry zimnej wody
  • sól i pieprz
  • 250 g drobnego makaronu
  • 1 szklanka czerwonej fasoli (odcedzonej)
  • 1 szklanka fasoli cannellini
  • 1 szklanka pesto (250 ml)


Przygotowanie
pesto, oliwa z oliwek, Arbequina, oliwki, oliwa Poznań,

Fasolę szparagową, ziemniaki, marchewki, cukinię, pomidory i cebulę mieszamy w dużym garnku z wodą. Doprawiamy solą i pieprzem. Doprowadzamy do wrzenia gotujemy na małym ogniu przez godzinę.

Zupę podajemy na gorąco,  polewając każdą porcję pesto.Teraz czas na makaron. Dodajemy i gotujemy tak długo, aż będzie prawie al dente. Teraz dodajemy oba rodzaje fasoli i doprowadzamy do wrzenia..gotowe! 



Jak zrobić pesto samemu? To proste! 

Do pojemnika od malaksera wkładamy listki bazylii, czosnek, orzeszki piniowe i parmezan. Wszystko rozdrabniamy. Zamiast orzeszków piniowych możemy użyć orzechów włoskich lub orzeszków nerkowca, zaś zamiast bazylii rukolę, kolendrę lub pół-suszone pomidory.

Ciągle miksując zaczynamy wolno dolewać oliwy z oliwek. Miksujemy, aż wszystko będzie dobrze połączone i będzie mieć konsystencję kremu.

Jeśli nie chcemy zjeść pesto od razu to przekładamy je do szczelnego pojemnika lub buteleczki i zalewamy warstwą oliwy z oliwek - będzie się lepiej trzymać.

Pesto można przechowywać w lodówce do miesiąca czasu.


Smacznego! 

Sklep jest w trybie podglądu

 

  » Użytkowanie sklepu oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Szczegółowe informacje w Polityce prywatności.


Click Shop | Hosting home.pl